Vakaras

Vakaras

2014 m. liepos 22 d., antradienis

Prie Paršežerio (1)


 K.K.Šiaulytis. Paršežerio pakrantė. 2014. Akvarelinis škicas. 21X28


Čia ir startas, ir finišas. 2014. Foto K.K.Š.

Žygis Senojoje Žemaitijoje (1)

Šiuolaikinių komunikacijos priemonių pagalba į Senąją Žemaitiją sukviesti, prie Paršežerio, 2014 metais, liepos 19 dieną, susirinko trys šimtai žygeivių. Kai kurie iš jų apie mūsų platumas pasiskaitė Varnių regioninio parko tinklalapyje, tačiau daugumą gal suviliojo pranešimas Pėsčiųjų žygių asociacijos tinklapyje - http://www.pza.lt/ - štai jis:

"Gerbiamieji ir mūsų mylimieji pėsčiųjų žygių dalyviai – seni, patyrę vilkai ir pradedantys žygeiviai!
Maloniai kviečiame visus į kvapą gniaužiantį pėsčiųjų žygį istoriniais „Žemaitijos piliakalniais ir kūlgrindomis“. Kilsime į aukščiausią Žemaitijos piliakalnį Medvėgalį, leisimės į garsiosios Sietuvos kūlgrindos duburį, pakelyje sutiksime daug gamtos ir istorijos įdomybių. Žygio metu pajausime dar vieno Lietuvos etnografinio regiono, Varnių regioninio parko nuostabios gamtos ir žmonių dvasią, alsuojančia gūdžia ir išdidžia praeitimi bei viltinga ateitimi.
Kūlgrinda – pelkėje akmenimis grįstas takas žemiau pelkės paviršiaus. Tai būdavo slapti takai, kuriais senovės lietuviai gelbėdavosi nuo užpuolikų, kurie šių takų nežinojo ir kuriuos aptikti būdavo labai sunku, kadangi takai buvo po vandeniu."


 Žygeiviai būriuojasi šalia pastato ant Paršpilio kranto. 2014. Foto K.K.Š.



Žygio maršus groja vis jaunesni... 2014. Foto K.K.Š.


Šilalės kraštiečių draugijos pirmininkas Virginijus Jocys prieš gerą pusmetį pakvietė Pėsčiųjų Žygių Asociaciją surengti Žygį  'Žemaitijos piliakalniais ir kūlgrindomis", o dabar jau linki čia susirinkusiems, nepasiklysti. 2014. Foto K.K.Š.


Vidmantas Genys, Pėsčiųjų žygių asociacijos prezidentas. 2014. Foto K.K.Š.


Laukuvos seniūnas Virgilijus Ačas linki sėkmės. 2014. Foto K.K.Š.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą