Vakaras

Vakaras

2019 m. gegužės 3 d., penktadienis

Prezidentai ir pretendentai

K.K.Šiaulytis. Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
 2019. Škicas. 21 x 14,8
K.K.Šiaulytis

Prezidentai ir pretendentai


 Stebiu dabar vykstančias pretendentų į Lietuvos Prezidentus DDD (debatus, dvikovas, derybas). Kuo arčiau rinkimų diena, tuo daugiau gerų naujienų – kiekvienas kandidatas turi tiek gerų idėjų, planų, siekių, kad atrodo rink bet kurį – neapsiriksi. Pirmasis ketvertas populiariausių – pažadais tobuli, tuomet gal atiduoti balsą tam, kuris gražesnis-gražesnė?
 Pretendentų pareigos rinkimų maratone nepavydėtinos, jie, vienu metu – ir aktoriai ir politikai, mamos ir tėveliai, sportininkai ir sodininkai, ekonomistai, filosofai, teisininkai, ekologai… Dar, jiems tenka suspėti kasdien pabuvoti ir virtualioje erdėje, ir realiame pasaulyje – mitinguose, piketuose, parodų atidarymuose, konferecijose, provincijos miesteliuose bei šalies didmiesčiuose. Jie visur suspėja! Štai Arvydą Juozaitį sutikau LR Seimo parodų galerijoje, paprašiau papozuoti – mielai sutiko, autografu papuošė mano pieštą škicą. Prisiminėme pirmąjį Sąjūdžio suvažiavimą – daug vandens nutekėjo, kaip pasakytų akvarelininkas...
 Būti prezidentu – nelengva, gal todėl ir nekandidatuoju, jei išrinktų, tektų mesti dailę, persikelti į Valakampius, na ir pareigų aibės. Kaip ir dauguma, pasiskyriau stebėtojo pareigas, šiuolaikiniame pasaulyje yra kur pasižvalgyti! Komunikacijos amžius visą planetą pavertė oikumena – sava gimtine, kur viskas tau rūpi – orų permainos, sporto turnyrai, įžymybių likimai ir žinoma, prezidentavimų peripetijos. Kaip pas mus, taip ir didžiajame pasaulyje prezidentų rinkimais viskas nesibaigia, greičiau, tik prasideda.  Politologai, žurnalistai, blogeriai, kiekvienas socialinių tinklų komentatorius reiškia savo nuomones apie naujus lyderius – jei pastarieji turėtų galimybę perskaityti kas apie juos rašoma – tikrai mestų tas pareigas dėl kurių taip varžėsi. Donaldas Trumpas šioje srityje lyderis, net aš esu nupiešęs bent penketą jo šaržų, keletą humorografijų. Gaila, kad jis neturi laiko susipažinti su mano kūryba. Gal bent mūsiškiai pretendentai  nusipirks šį laikraštį, pasidžiaugs savo portretais. Kitus skaitytojus kviečiu prisiminti čia šaržuojamų prezidentų nuotykius – kaip ten, taip ir pas mus!

 Vilnius, 2019 05 03

K.K.Šiaulytis.  Saulius Skvernelis.
 2019. Škicas. 14,8 x 21

K.K.Šiaulytis. Arvydas Juozaitis.
 2019. Škicas. 21 x 14,8

K.K.Šiaulytis. Ingrida Šimonytė.
 2019. Škicas. 21 x 14,8

K.K.Šiaulytis. Gitanas Nausėda.
 2019. Škicas. 21 x 14,8

K.K.Šiaulytis. Donaldas Trumpas. 
2016. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis. Hilari Klinton. 
2016. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis.  Barakas Obama. 
2015. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis. Vladimiras Putinas. 
2015. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis. Fransua Olandas. 
2015. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis.  Emanuelis Makronas. 
2017. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis. Piotras Porošenka. 
2015. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

K.K.Šiaulytis. Aleksandras Lukašenka. 
2015. Šaržas, DADA Atvirukas. 15 x 10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą